Kennisbank

De supportsite waarop je dit artikel leest is sinds oktober 2017 in de lucht. We proberen je via deze site zoveel mogelijk informatie te geven over de producten, diensten en systemen die we aanbieden. We proberen je zo goed mogelijk te ondersteunen in je werk. Deze informatie vind je in de kennisbank.

Onderaan elk artikel kun je aangeven of het artikel nuttig was of niet en kun je feedback geven. Doe dat! Daar kunnen we van leren en indien nodig de informatie aanpassen zodat we je nog beter kunnen ondersteunen.

Informatie over de leerproducten van GGZ Ecademy

GGZ Ecademy stelt bij elk product wat ze maken diverse documentatie beschikbaar. Denk hierbij aan Informatie over dit product met o.a. informatie over de doelgroep en lesdoelen, Release notes met de laatste wijzigingen en de blauwdruk die ten grondslag lag aan de ontwikkeling van het product.

Deze informatie is te vinden in deze map.

Community

Via de community kun je zelf meedoen, stel hier je vragen, deel hier je kennis. Vraag naar de ervaringen van je collega's, leer van elkaar en kom samen tot mooie oplossingen.

Toegankelijkheid

Een deel van de supportsite is voor iedereen toegankelijk. Een ander deel is alleen toegankelijk voor de contactpersonen van de leden van GGZ Ecademy. Alle contactpersonen hebben voor live-gang van de supportsite een activatie e-mail ontvangen om een account aan te maken. Voor nieuwe leden maken we de accounts aan zodra de instelling lid is geworden.

Vind je dat een collega ook toegang moet krijgen, laat het lid van de klankbordgroep van de instelling waar jij werkt dan een e-mail sturen naar support@ggzecademy.nl.

Bestanden met een wachtwoord

Sommige bestanden, denk aan bestanden met toetsvragen en -antwoorden, vragen om een zorgvuldige behandeling. Deze bestanden hebben we voorzien van een wachtwoord. Het lid van de klankbordgroep van de ggz-instelling waar jij werkt heeft dit wachtwoord ontvangen en is verantwoordelijk voor de verspreiding hiervan binnen de eigen organisatie.