De producten van GGZ Ecademy worden ontwikkeld met behulp van experts die bij de leden werken. Dat kost tijd natuurlijk, maar het levert ook heel veel op.

Hofleverancier van redactieraadleden is GGZ Centraal. Waarom dit lid dat zo belangrijk vindt? “Omdat we als instelling de verantwoordelijkheid hebben om kennis te delen. Door kennis te delen, wordt de zorg voor de cliënt beter. Bovendien, als iedere instelling z’n beste mensen laat meedenken over de inhoud, ontstaan kwalitatief betere modules, waarvan collega’s veel kunnen leren”, aldus Dianne den Hartigh, een van de opleidingsadviseurs van GGZ Centraal.
Maar er zijn volgens de opleidsadviseur meer voordelen om als instelling te participeren in de redactieraad: “Casussen in het leertraject worden onder meer gebaseerd op situaties uit de praktijk van het redactieraadslid. Dat levert herkenbare casuïstiek op.” “Onderwerpen die wij belangrijk vinden worden meegenomen in de ontwikkeling van leertrajecten.” “De experts die we aanleveren doen binnen de redactieraad veel kennis op omdat ze sparren met collega's uit andere organisaties en contexten.” “Deelname aan een redactieraad tilt deelnemers uit boven hun dagelijkse werk, dat geeft een boost.”“Je doet een beroep op collega’s die op deze manier zichzelf als expert durven zien.”

Werving

Nu instellingen onder druk staan en de werkdruk alleen maar groter wordt, valt het niet altijd mee mensen te vinden. Ook een kwestie van prioriteit natuurlijk. GGZ Centraal werft heel doelgericht: "De werving verschilt per onderwerp. Bij trajecten met urgentie voor ons benaderen we zelf mensen die wij geschikt vinden en sturen een mailtje of ze willen meedenken. Voor modules met minder prioriteit zetten we een berichtje op intranet of mailen we een teamleider van een bepaalde afdeling.”

Van mond tot mond

Bij GGZ Centraal is de redactieraad van GGZ Ecademy inmiddels een bekend fenomeen dat zich van mond tot mond verspreid. Experts zijn enthousiast en vertellen het door aan andere collega's die dan ook graag een bijdrage willen leveren.

De ultieme tip

Dianne: "Soms heb je het idee dat iedereen het ontzettend druk heeft en geen tijd heeft om bij te dragen aan een redactieraad. Maar er zijn meer dan genoeg collega's die het zo leuk vinden om hun kennis en ervaringen te delen dat ze hier wel degelijk tijd voor willen vrijmaken. Dus spreek collega's aan op hun expertise en het belang om deze kennis te delen."

Meer informatie?

Wil je meer weten over hoe Dianne den Hartigh en haar collega’s dit hebben aangepakt? Neem contact op met Dianne via 0334609855/0651310934  en d.denhartigh@ggzcentraal.nl of met het secretariaat: trainingontwikkeling@ggzcentraal.nl en 0334609846

Handige links

Meer lezen over het ‘ideale’ redactieraadlid? Klik hier