Een webinar is een online bijeenkomst. Denk aan een presentatie, lezing, workshop of college. Tijdens een webinar is er gelegenheid om te reageren op de inhoud en vragen te stellen. Vaak wordt het webinar opgenomen zodat je het later terug kunt kijken als je niet in de gelegenheid bent het op de aangekondigde datum en tijd te volgen. 

Je kan de webinars vinden in onze agenda. Wanneer je je hier inschrijft ontvang je een email met de Zoom-link en eventueel aanvullende informatie. 

Wat heb ik nodig voor een webinar?

Om een webinar te volgen heb je een laptop, pc of tablet met internetverbinding nodig.
Je kunt optioneel je (web)camera en microfoon gebruiken om te communiceren met deelnemers aan het webinar. Het kan zijn dat de organisator deze functies (tijdelijk) heeft uitgeschakeld. 

We maken voor het webinar gebruik van Zoom. Je kunt dit programma kosteloos downloaden voor een optimale werking van het webinar. Je hoeft geen account aan te maken.
Wil of kun je geen programma downloaden, volg het webinar dan via je browser. Je hebt dan minder mogelijkheden om interactief deel te nemen. 

Zoom installeren op Windows computer / laptop

Ga naar de downloadpagina van Zoom en:

  1. Download Zoom Client for Meetings (dat is de bovenste in een rij van mogelijke downloads)
  2. Installeer het op je computer.

Zoom installeren op Android telefoon of tablet

Voor je Android telefoon of tablet ga je naar de Google Play Store, zoek hier naar zoom cloud meetings app en installeer deze.

Zoom installeren op iOS, iPhone of iPad

Ga naar de App Store en zoek naar de app Zoom Cloud Meetings. Download en installeer deze.