Er zijn twee momenten waarop er via LTI data wordt uitgewisseld tussen de verschillende applicaties:

1. Wanneer een deelnemer een account aanmaakt
  2. Wanneer de deelnemer start met leren en een leerproduct opent

Een leerproduct openen
Wanneer een deelnemer een product opent met LTI via jou LMS wordt gekeken of LTI secret en key valide zijn. Verder wordt uitgewisseld om wie het gaat. Dat is het LMS ID en de voor en achternaam. Om te weten om welk leertraject het gaat wordt het ID van het leertraject vastgelegd. Tussen jou LMS en het CLP wordt vastgelegd over welke URL er wordt gecommuniceerd. Wanneer de deelnemer een traject afrond wordt het resultaat via deze URL verzonden.

Een account aanmaken

Wanneer een deelnemer de eerste keer een via LTI een leerproduct wil openen en wij kennen deze persoon nog niet dan wordt het aanmeld formulier geopend. De gegevens die de deelnemer invult worden gekoppeld aan de gegevens die jou LMS aan ons stuurt. Dat zijn de verplichte LTI secret en key en een aantal gegevens die je LMS sowieso stuurt naar het CLP. De meeste LMS’en sturen standaard de onderstaande gegevens. Vetgedrukt is verplicht in het CLP.

[oauth_version] =>

[oauth_nonce] =>

[oauth_timestamp] =>

[oauth_consumer_key] =>

[lti_message_type] =>

[lti_version] =>

[resource_link_id] =>

[custom_course] =>

[user_id] =>

[user_image] =>

[roles] =>

[lis_person_name_given] =>

[lis_person_name_family] =>

[lis_person_name_full] =>

[lis_person_contact_email_primary] =>

[context_id] =>

[context_type] =>

[context_title] =>

[context_label] =>

[launch_presentation_locale] =>

[launch_presentation_document_target] =>

[launch_presentation_width] =>

[launch_presentation_height] =>

[launch_presentation_return_url] =>

[tool_consumer_instance_guid] =>

[tool_consumer_instance_name] =>

[tool_consumer_instance_description] =>

[tool_consumer_instance_url] =>

[tool_consumer_instance_contact_email] =>

[launch_presentation_css_url] =>

[tool_consumer_info_product_family_code] =>

[tool_consumer_info_version] =>

[lis_result_sourcedid] =>

[lis_outcome_service_url] =>

[role_scope_mentor] =>

[oauth_signature_method] =>