GGZ Ecademy gebruikt Zoom voor online-meetings en webinars. De laatste tijd zijn er diverse beveiligings- en privacyissues van Zoom in het nieuws gekomen. Daarna heeft Zoom diverse updates uitgebracht waarin zaken zijn verbeterd. Er zijn mogelijkheden om als host veilig met Zoom te werken, zie onderstaande lijst. Met deze afspraken en de aanpassingen die Zoom heeft gedaan denken wij dat het verantwoord is Zoom te gebruiken.

Om Zoom zo veilig mogelijk te gebruiken houden wij ons aan onderstaande afspraken:

1. We gebruiken een betaalde licentie (bij gratis licenties zijn niet alle instellingen te gebruiken).
  2. We gebruiken bij elke meeting unieke ID’s, dus niet het persoonlijke Zoom meetingID
  3. Elke meeting wordt met een pincode beveiligd.
  4. Participant tracking zetten we uit (inmiddels doet Zoom dat standaard)
  5. De optie Join before host zetten we uit zodat er controle is wie deelneemt.
  6. De optie Waiting room zetten we aan zodat er controle is wie deelneemt.
  7. Na het starten van de meeting wordt deze gelocked zodat niemand anders er meer in kan.
  8. Standaard wordt Recording uitgezet. Als het zinvol is de meeting op te nemen wordt vooraf toestemming gevraagd en wordt de recording lokaal opgeslagen.
  9. File transfer wordt uitgezet.
  10. Storage van chatberichten zetten we uit.

Tips voor deelnemers die zo min mogelijk informatie willen delen: deel zo min mogelijk persoonsgegevens, gebruik eventueel een pseudoniem voor je naam, zet je microfoon op mute en je camera uit.

GGZ Ecademy heeft een verwerkersovereenkomst met Zoom afgesloten.

Heb je vragen, stuur dan een e-mail naar privacy@ggzecademy.nl.