Een klein deel van de gebruikers moet met 2FA inloggen, bijvoorbeeld omdat ze speciale rechten hebben in het systeem. Als je een 'gewone' medewerker of student bent krijg je niet te maken met 2FA.

INHOUDSOPGAVE

Weet je niet (zeker) of je al een 2FA koppeling hebt? Kijk dan naar het scherm dat je ziet als je probeert in te loggen. Als je een vierkante QR code ziet heb je nog geen 2FA koppeling. Als je een scherm zonder QR-code ziet waar je alleen een code in kunt vullen heb je al wel een 2FA koppeling.

Problemen met het installeren van 2FA oplossen

In het hoofdartikel over 2FA vind je de instructies voor het installeren van 2FA.

Ik scan de QR code en vul deze in maar hij zegt dat de code niet klopt

• De code verandert regelmatig, het kan zijn dat je net te langzaam was met het invoeren. Probeer het opnieuw.

Ik scan de QR code en de authenticator app geeft aan dat de account al bestaat

• Verwijder de account in je authenticator app handmatig en scan de code daarna opnieuw. Je verwijdert de account door deze aan te tikken, op het tandwieltje te klikken en dan de knop 'verwijderen' of 'delete' aan te klikken.

De authenticator app wil de QR code niet scannen

• Mogelijk bestaat er al een account van ons in de authenticator app. Verwijder de account in je authenticator app handmatig en scan de code daarna opnieuw. Je verwijdert de account door deze aan te tikken, op het tandwieltje te klikken en dan de knop 'verwijderen' of 'delete' aan te klikken.

Problemen met het inloggen met 2FA oplossen

In het hoofdartikel over 2FA vind je de instructies voor het inloggen met 2FA.

Ik krijg een foutmelding bij het invullen van de code, wat nu?

• De code verandert regelmatig, het kan zijn dat je net te langzaam was met het invoeren. Probeer het opnieuw.
  • Als je meerdere accounts in je 2FA app/extensie hebt kan het zijn dat je bij de verkeerde kijkt. Controleer dit voor de zekerheid.

Ik krijg vaker een foutmelding bij het invullen van de code, hoe los ik dit op?

Een veelvoorkomende oorzaak van deze foutmelding is dat de klok van je telefoon niet gelijkloopt. Controleer via https://time.is/ of je klok goed loopt en pas deze eventueel aan.

Ik heb geen toegang meer tot mijn authenticator app, wat nu?

Een collega beheerder kan de 2FA-koppeling verwijderen zodat je opnieuw kunt koppelen.

1. Je collega logt in op het portaal > Beheer (in de tegel van de leeromgeving) > zoekt jou op.
  2. Klik op het tab 'Koppelingen' en daarna op 'Verwijder' naast de 2FA-koppeling.

Heb je geen collega beheerder? Dan kan GGZ Ecademy Support de authenticator voor je resetten. Neem hiervoor contact op met support@ggzecademy.nl.

Mijn vraag staat hier niet bij of de oplossing werkt niet

Mail naar support@ggzecademy.nl. Stuur zo veel mogelijk informatie over jouw situatie en probleem mee zodat wij je snel kunnen helpen.