Certificaten worden helaas steeds vaker nagemaakt. Een geldig certificaat van GGZ Ecademy herken je aan de voornaam en achternaam van de deelnemer, de geboortedatum, de datum van uitgifte en (sinds 23 april 2024) een unieke certificaatcode. Om de certificaten van GGZ Ecademy te controleren op echtheid kun je de certificaatchecker gebruiken. We leggen je hier uit hoe je dat doet.  

Let op: Alleen certificaten van GGZ Ecademy die vanaf 23 april 2024 zijn uitgegeven, zijn voorzien van de certificaatcode en kunnen gecontroleerd worden met de certificaatchecker. Eerder uitgegeven certificaten kunnen wel geldig zijn, maar hebben nog geen certificaatcode.  

STAP 1: Ga naar de certificaatchecker 

Je kunt de certificaatchecker alleen gebruiken als je niet bent ingelogd bij GGZ Ecademy. Ben je wel ingelogd, log dan eerst uit of werk in een incognito venster.

  1. Open de website  https://leerplatform.ggzecademy.nl/ 
  2. Klik rechtsboven op 'CERTIFICAAT':
  3. De certificaatchecker opent in een pop-up:

STAP 2: Vul de gevraagde gegevens in  

Bekijk het certificaat en vul in de certificaatchecker de gevraagde gegevens in. Links onderaan het certificaat vind je de naam van de deelnemer, de geboortedatum en de datum van uitgifte. Rechts onderaan vind je de certificaatcode 

Klik op de knop 'Verstuur' en wacht een paar seconden.

STAP 3: Geldig of niet 

Als het certificaat geldig is, krijg je bovenin de volgende melding: 'De gegevens zijn correct en corresponderen met de gegevens in ons systeem'.

Als het certificaat niet geldig is, krijg je bovenin de volgende melding: 'De gegevens komen niet overeen met de data in ons systeem'.

Vragen?

Heb je vragen over deze instructie of loop je tegen problemen aan? Stuur dan een e-mail naar support@ggzecademy.nl.