Dat is afhankelijk van een aantal factoren:

1. Of je het leertraject via het centrale leerplatform hebt gevolgd of als complete module (met casussen, theorie en toets) in de omgeving van je werkgever.
  2. Of je al dan niet bent ingeschreven bij een kwaliteitsregister
  3. Of dat kwaliteitsregister wel of niet is aangesloten bij PE-Online

1. Waar heb je het leertraject gevolgd?

Werkt jouw instelling met het centraal leerplatform van GGZ Ecademy (aNewSpring) dan krijg je aan het eind, als je een voldoende hebt behaald voor de eindtoets, automatisch de mogelijkheid om een accreditatieformulier in te vullen.

Werkt jouw instelling met een eigen leermanagementsysteem, dan informeer je bij de afdeling opleidingen naar de gang van zaken rond accreditatie van GGZ Ecademy-producten.

2a. Ben je ingeschreven bij een kwaliteitsregister?

Ben je ingeschreven bij een kwaliteitsregister, dan is de kans groot dat je online een portfolio kunt bijhouden van de bij- en nascholing die je hebt gevolgd. Je moet daarin dan zelf je punten opvoeren.

2b. Ben je niet ingeschreven bij een kwaliteitsregister?

Dan zul je zelf je bij- en nascholing moeten bijhouden. Heb je een leertraject gevolgd in het centraal leerplatform van GGZ Ecademy, dan krijg je aan het eind de mogelijkheid een certificaat te downloaden.

Werkt jouw instelling met een eigen leermanagementsysteem, dan informeer je bij de afdeling opleidingen naar de gang van zaken rond certificering van GGZ Ecademy-producten.

3. Is jouw kwaliteitsregister aangesloten bij PE-Online?

Dan is het helemaal makkelijk, want dan worden jouw accreditatiepunten automatisch bijgeschreven in je dossier. Let op: er kunnen ca. 6 weken zitten tussen het invullen van het accreditatieformulier en het bijtellen van de punten.